SÂRMELE FCAW, CU UN CONȚINUT SCĂZUT DE HIDROGEN DUAL SHIELD® PRIME, DE LA ESAB  SUNT ÎMBINATE PRIN SUDARE CU LASER PENTRU A ÎMPIEDICA ABSORBȚIA UMIDITĂȚII

noiembrie 11, 2019

Dual Shield® Prime, de la ESAB, este o familie de sârme tubulare cu flux, îmbinate prin sudare cu laser, cu un conținut scăzut de hidrogen (H4) și fără înveliș de cupru, care combate absorbţia umidității în medii umede, oferind reziliență chiar și la -60 ºC. Probele executate în conformitate cu standardele AWS indică un nivel inițial de hidrogen difuzibil de 2,17 ml per 100 g de metal depus prin sudare. După o săptămână de expunere cu 90% RH, la 30 ºC, Dual Shield Prime a indicat un nivel de doar 2,35 ml de hidrogen difuzibil.

„Îmbinăm cusăturile prin sudare, astfel încât să eliminăm riscul ca Dual Shield Prime să absoarbă umiditate”, a declarat Neil Farrow, Global Product Manager, departamentul de sârmă tubulară cu flux, ESAB. „Chiar și după o lungă perioadă de depozitare și expunere, aceste sârme H4 își păstrează conținutul scăzut de hidrogen. Acolo unde procedurile permit acest lucru, conținutul scăzut de hidrogen difuzibil al Dual Shield Prime poate elimina sau reduce nevoia de preîncălzire a sârmei.”

Sârmele Dual Shield Prime se pretează în mod special la oțelurile și aplicațiile cu rezistență mare la tracțiune, care necesită reziliență în condiții de temperaturi scăzute, cu precădere în industria navală, offshore, în sectorul petrol și gaze și în industria prelucrătoare. Toate sortimentele dețin certificare ABS, unele, chiar certificare suplimentară, inclusiv BH, ca în cazul clasei 81Ni1 H4.

Facilitează munca sudorilor
Utilizatorii de pe șantierele navale și din companiile de construcții civile au declarat că Dual Shield Prime produce un arc foarte moale, cu suduri care prezintă foarte puțini stropi și a căror zgură poate fi ușor îndepărtată, un aspect foarte important de luat în calcul în cazul aplicațiilor în mai multe straturi. Grație transferului pulverizat, sudorii pot manipula și controla foarte ușor baia de metal topit, bucurându-se de o bună umezire, cu racord la baza sudurii și un grad de penetrare optim. 

Fără înveliș de cupru
Dual Shield Prime este o sârmă fără înveliș de cupru. În consecință, lipsesc fulgii de cupru care ar putea contamina alimentatoarele cu sârmă, tuburile de ghidare, pistoletele și duzele de contact cu particule de cupru. În absența acestora, alimentarea cu sârmă se desfășoară fără probleme, procesul cunoaște o stabilite ridicată, piesele de schimb se consumă în ritm redus, iar sudura are proprietăți superioare. În combinație cu procentul scăzut de hidrogen difuzibil, aceste proprietăți contribuie la creșterea productivității, la reducerea costurilor de sudare și la suduri de calitate ridicată.

Produse Dual Shield Prime
ESAB oferă Dual Shield Prime în patru variante de compoziție, cu diametre între 1,2 și 1,6 mm:

  • Dual Shield Prime 71 H4. Pentru oțeluri moi și oțeluri cu rezistență mare la tracțiune din clasa 490N/mm2; gaz de protecție folosit: Ar/CO2.
  • Dual Shield Prime 71 LT H4. Pentru oțeluri moi și oțeluri cu rezistență mare la tracțiune din clasa 490N/mm2, folosite în medii cu temperaturi joase; gaz de protecție folosit: Ar/CO2 sau CO2 100%.
  • Dual Shield Prime 81Ni1 H4. Pentru oțeluri moi, oțel cu rezistență mare la tracțiune din clasa 490N/mm2 și oțel cu rezistență mare la tracțiune din clasa 550N/mm2, folosite în medii cu temperaturi joase; gaz de protecție folosit: CO2 100%.
  • Dual Shield Prime 81Ni1M H4. Destinat sudării componentelor din oțel groase și pentru reziliență până la -60 oC; gaz de protecție folosit: Ar/CO2. 
     
Sârmele FCAW Dual Shield Prime sunt îmbinate prin sudură cu laser. Chiar și după o lungă perioadă de depozitare și expunere, aceste sârme H4 își păstrează conținutul scăzut de hidrogen.
ESAB DUAL SHIELD
x

x

Loading..