TEHNOLOGIA SQUARECUT PROPUSĂ DE ESAB DUBLEAZĂ VITEZA DE TĂIERE, CALITATEA ȘI CILINDRICITATEA GĂURILOR ÎN APLICAȚII AUTOMATIZATE DE DEBITARE CU JET DE PLASMĂ.

septembrie 8, 2021

Pe baza succesului sistemului său automat de șanfrenare cu plasmă DMX, ESAB a lansat tehnologia SquareCut, destinată să îmbunătățească și mai mult productivitatea operațiilor de tăiere automată cu jet de plasmă. Tehnologia SquareCut înclină pistoletul pentru compensarea unghiului marginii cu 1 până la 3 grade, inerent tăierii cu plasmă de înaltă definiție, pentru a oferi trei beneficii:

  • Un mod de lucru Viteză-Mare, care permite debitarea cu viteze duble, fără a crește unghiul de natural de inclinare al muchiilor.
  • Un mod de lucru Calitate, care asigură o teșitură de 0 - 1 grade a muchiilor.
  • Enhanced Hole Tehnology pentru optimizarea debitării găurilor permite practicarea de orificii mai mici, cu o cilindricitate mai bună.

Tehnologia SquareCut funcționează cu software-ul CAD/CAM Columbus® al ESAB, controlorul de proces Vision T5 CNC, sistemul de șanfrenare cu 5 axe DMX și sursele de alimentare pentru plasma de  înaltă definiție iSeries. Funcționează cu tensiuni de tăiere cuprinse între 100 și 400 amperi la debitarea oțelului carbon cu grosime de 6 până la 40 mm. SquareCut integrează toate compensațiile teșiturii în cadrul CNC-ului. Tehnologia simplifică realizarea tăieturilor perpendiculare și permite efectuarea mai rapidă și mai ușoară a reglajelor de precizie ale echipamentului.

„Tehnologia SquareCut Technology mărește productivitatea în mod semnificativ”, declară Steve Zlotnicki, Global Product Manager la ESAB Cutting Systems. „Folosind modul de lucru cu viteză mărită, un sistem de tăiere cu plasmă ESAB poate tăia mai repede decât orice alt sistem al concurenței. Este cel mai rapid, mai ușor și mai inteligent mod de a crește profitabilitatea tăierii cu plasmă.”

           De exemplu, tehnologia de debitare cu precizie standard taie oțel de 12 mm cu un curent de maximum 200 amperi și viteză de aproximativ 2.690 mm/min. Chiar dacă un utilizator ar avea un sistem de 400 de amperi, încercarea de a tăia la curenți mai mari pentru a crește viteza de deplasare ar crește unghiul de înclinare al muchiei la 4 sau 6 grade, iar suprafața tăiată ar putea necesita o cantitate inacceptabilă de polizare sau frezare pentru îndreptarea muchiilor.

„Tehnologia SquareCut vă permite să tăiați oțel cu grosime de 12 mm cu un curent de până la 400 amperi și viteză de 4.700 mm/min (adică cu 75% mai repede decât de obicei), menținând un unghi al teșiturii acceptabil” spune Zlotnicki. „De la tablele subțiri până la cele groase, tehnologia SquareCut le permite operatorilor să taie la curentul maxim al sistemului pe care-l folosesc.”

Calitate mai înaltă

În aplicațiile în care perpendicularitatea muchiei debitate este mai importantă decât viteza ridicată de tăiere, utilizatorii pot alege modul Calitate al tehnologiei SquareCut. Vitezele de tăiere vor fi mai mici decât în modul High-Speed (mare viteză), însă unghiul de înclinare al marginii va fi între 0 și 1 grad.

           În afară de efectul asupra muchiilor, tehnologia SquareCut îmbunătățește tehnologia de optimizare găurilor folosită de ESAB, prin utilizarea capacității de înclinare a sistemului DMX pentru a perfecționa cilindricitatea găurilor și a orificiilor. O gaură gata pregătită să primească șurubul poate elimina operația de găurire mecanică, cu burghiul sau alezarea după tăiere. Cu SquareCut, unele orificii pot fi tăiate chiar mai mici decât un raport diametru-grosime 1:1.

Tehnologia SquareCut este completată de tehnologia SmartBevel, prezentată de ESAB în anul 2017, la lansarea sistemului de șanfrenare automată cu plasmă DMX. SmartBevel include date de șanfrenare și toate compensațiile geometrice necesare tăierii teșiturilor în V, X, Y și K pe oțel carbon cu grosime între 6 și 50 mm.

„Sistemele de automatizare a tăierii ale ESAB echipate cu un cap de șanfrenare DMX permit operatorilor să extindă capacitățile meselor lor de tăiere”, explică Zlotnicki. „Aducând piesele în stare aproape finită, îi ajutăm pe operatori să reducă ciclul, să minimizeze manipularea pieselor și să reducă numărul de persoane necesare pentru finalizarea unui ansamblu.”

PR22909 SquareCut Technology

 

Tehnologia SquareCut a ESAB poate dubla viteza de tăiere fără a crește unghiul de înclinare al muchiilor, poate reduce unghiul de înclinare al muchiilor până la 0 - 1 grad și poate îmbunătăți cilindricitatea găurilor și orificiilor cu diametru de până la 6 mm.

x

x

Loading..