ESAB LANSEAZĂ PRIMUL DERULATOR DE SÂRMĂ PORTABIL CU  CLASĂ DE PROTECȚIE IP44, PENTRU O DURABILITATE EXTREMĂ

iulie 30, 2019

ESAB Welding & Cutting Products a lansat astăzi derulatorul de sârmă portabil Robust Feed Pro, primul din categoria sa cu o clasă de protecție IP44. Astfel, acesta este protejat împotriva stropirii cu apă din orice unghi, precum și împotriva corpurilor solide cu diametru mai mare de 1 mm.

Robust Feed Pro este perfect etanș, are pereți dubli, cu zone speciale de impact, realizate dintr-un material mai flexibil, capabil să absoarbă mai multă energie de impact. Toate elementele de comandă și racordurile pentru alimentare cu energie și gaze se află în interiorul carcasei, care este prevăzută cu capac pentru întreținere, ce oferă acces la circuitele electronice.

„Robust Feed Pro este singurul derulator de sârmă de pe piață pe care îl poți lăsa în ploaie. Echipamentele sunt prevăzute cu un sistem de încălzire, care elimină condensul și menține sârma uscată”, ne-a declarat Arne Lagerkvist, director global de produs, departamentul echipamente de sudură pentru industria grea din cadrul ESAB Welding and Cutting Products.

Toți conectorii de cablu sunt protejați în interiorul derulatorului. Cablurile de interconectare sunt prevăzute cu un dispozitiv de detensionare, care elimină orice efort exercitat asupra conectorilor de cablu.

„Chiar dacă ați scăpa derulatorul și l-ați târî prin noroi, de cablu, nu ar păți nimic. Conexiunile cablurilor sau racordurile furtunurilor nu sunt supuse solicitărilor sau riscului de forfecare”, a adăugat Lagerkvist.

Durabilitatea, portabilitatea și performanțele superioare ale echipamentului Robust Feed Pro îl recomandă cu precădere pentru operațiuni industriale cu prefabricate în industria navală și offshore, construcții din oțel, semifabricate din oțel de construcții, suprafețe dure și placare prin sudare, reparații și întreținere, rezervoare sub presiune și conducte.

Robust Feed Pro este compatibil cu sursele de alimentare ESAB Warrior 500i, Warrior 400i și Warrior 400i MV, fapt ce le permite operatorilor să regleze tensiunea și viteza de avans a sârmei la derulatorul de sârmă. La un curent de sudare de 550, 500 și 400 A, aparatul are un ciclu de funcționare de 50, 60 și, respectiv, 100%.

Sistem de avans puternic

Robust Feed Pro funcționează cu role de sârmă de până la 300 mm, măsoară 595 x 250 x 430 mm și cântărește 16,8 kg. Aparatul vine echipat cu un nou sistem de avans, de precizie, capabil să gestioneze sârmă plină cu diametru de până la 2,0 mm și sârmă tubulară cu diametru de până la 2,4 mm. ESAB a micșorat amprenta sistemului de acționare cu patru role, pentru a permite utilizarea rolelor de 38 mm, prevăzute cu un sistem de schimbare rapidă și un cod de culori, pentru a facilita identificarea dimensiunilor.

Sistemul dezvoltă o gamă largă de viteze de avans a sârmei, de la 0,8 la 25,0 m/min, asigurând vitezele necesare atât pentru sârme pline cu diametru de până la 0,6 mm, cât și pentru sârme tubulare cu diametru de până la 2,4 mm.

„Sistemul proiectat de noi îmbunătățește precizia la viteze mici, are capacitatea de a gestiona sârme tubulare cu diametre mari și dezvoltă vitezele mari necesare pentru sârme pline cu diametre mici”, a declarat Lagerkvist. „Robust Feed Pro este cu adevărat un aparat universal.”

Pentru un plus de mobilitate, Robust Feed Pro dispune de un set opțional de roți, care se montează fie în partea inferioară, fie pe lateralul alimentatorului. Pentru o orientare optimă a voltmetrului și ampermetrului digitale (de ex., orizontală), panoul de control poate fi rotit cu 90 de grade prin simpla desfacere a două șuruburi.

„Amplasând setul de roți pe laterala alimentatorului, obținem un profil plat, cu o stabilitate superioară”, a menționat Lagerkvist. „În aplicații precum fabricarea remorcilor, operatorul poate deplasa cu ușurință alimentatorul de sârmă pe sub obiectele joase. Indiferent de orientare, centrul său de greutate jos permite tractarea alimentatorului peste obstacole și pardoseli accidentate, fără riscul de a se răsturna.”

Noul Robust Feed Pro, de la ESAB, este singurul derulator de sârmă portabil cu clasă de protecție IP44. Aparatul este prevăzut cu mânere certificate pentru macara, un set opțional de roți și o construcție atât de solidă încât utilizatorii îl pot târî, la propriu, prin noroi.

PORTABLE WIRE FEEDER
x
x

x

Loading..