ESAB LANSEAZĂ SERIA DE SISTEME DE SUDARE FABRICATOR MIG/MAG ȘI CU ELECTROD PENTRU REGIM  INTENSIV, BAZATE PE TEHNOLOGIA INVERTOR

august 25, 2021

Pentru firmele din domeniul fabricării și construcțiilor care au nevoie de sisteme de sudare fiabile și eficiente, rezistente în mediile industriale aspre, ESAB Welding & Cutting Products a lansat sursele de alimentare pe bază de invertor și alimentatoarele de sârmă aferente Fabricator EM 401i, EM 401iw și EM 501w pentru sudare MIG/MAG și cu miez de flux. Modelele 401iw și 501iw sunt echipate din fabrică cu racire răc cu lichid Comenzile seriei Fabricator simplifică funcționarea, optimizând performanțele arcului la combinația sârmă-gaz selectată cu setări predefinite, iar sudorii pot ajusta independent viteza și tensiunea de alimentare cu sârmă la alimentator. Pentru a asigura flexibilitatea proceselor, Fabricator este prevăzut cu functia de sudare MMA.

Aceste aparate folosesc tehnologia bazată pe invertor pentru a mări performanța sudării, pentru a îmbunătăți mobilitatea grație greutății mai reduse, pentru a crește eficiența energetică și pentru a oferi controale mai avansate destinate creșterii calității și productivității sudurii - toate acestea la un preț extrem de accesibil. Modelele Fabricator EM 401i și EM 401iw au o putere nominală de ieșire de 400 A la un ciclu de sudură de 60%. Modelul Fabricator EM 501iw are o putere nominală de ieșire de 500 A la un ciclu de sudură de 60%.

Beneficiind de o carcasă cu grad de protecție împotriva intemperiilor IP23S, Fabricator are un design tip tunel de aer care protejează echipamentele electronice de praf, ulei, șpanuri și alte impurități antrenate de aer. Pereții laterali din tablă groasă oferă protecție la impact, asigurând totodată un acces rapid pentru operațiunile de reparații și întreținere. Picioarele mari oferă gardă la sol și protecție suplimentară pentru șasiu, iar cele două mânere ergonomice ale sale rezistă la ridicarea cu macaraua. Grație designului robust, ESAB oferă o garanție de 3 ani pentru sursele de alimentare și alimentatoarele de sârmă.

Avantajele tehnologiei bazate pe invertor

Aparatele Fabricator folosesc tehnologia de transformare a puterii prin intermediul unui invertor. Acestea funcționează la o eficiență electrică de 87%, care reprezintă o îmbunătățire de 30% față de sursele de energie reglate în trepte, ceea ce înseamnă că reduc consumul de energie primară și sunt mai ecologice. Un mod de economisire a energiei reduce consumul de energie cu 35 W în timpul în care sudorul nu lucrează. Aceste aparate au un factor de putere de 0,93, fapt care reduce cerințele de amperaj primar; acest lucru poate permite utilizarea mai multor aparate cu un singur disjunctor sau poate reduce declanșările accidentale. Toate aparatele funcționează într-un domeniu larg de tensiuni de alimentare, cuprins între 342 – 456V, trifazic, 50/60 Hz.

Tehnologia bazată pe invertor oferă, de asemenea, un răspuns mai rapid la schimbarea stării arcului. În combinație cu comenzile microproceselor, tehnologia bazată pe invertor îi permite ESAB să încorporeze funcții suplimentare destinate creșterii performanței sudării, simplificând în același timp funcționarea.

Pentru a începe sudarea, operatorii trebuie să selecteze pe afișajele și comenzile LED foarte vizibile, cu terminologie și simboluri ușor de înțeles, una dintre cele trei opțiuni: sârmă solidă, sârmă tubulară sau MMA. Dacă este selectat un proces de sudare cu sârmă, sudorii selectează apoi diametrul corect al acesteia și tipul de gaz, după care Fabricator este setat pentru performanțe optimizate. Utilizatorii pot regla, de asemenea, viteza și tensiunea de alimentare cu sârmă în mod independent la alimentatorul de sârmă. Modelele Fabricator 400 A sunt optimizate pentru performanță cu sârmă cu diametre între 0,8 și 1,2 mm, iar modelul de 500 A este optimizat pentru performanță cu sârmă cu diametre între 0,8 și 1,6 mm.

Comenzile suplimentare permit sudorilor să regleze inductanța, ceea ce poate reduce stropirea, poate îmbunătăți umezirea cordonului și poate crea un cordon de sudare mai plat atunci când se sudează MIG/MAG în modul de transfer de scurtcircuit. Utilizatorii pot seta, de asemenea, tensiunea de umplere a craterului și amperajul la sfârșitul sudurii pentru a preveni crăparea craterului, cu funcția de umplere a craterului activată prin setarea aparatului în modul 4T sau 4T repetare. Pentru sudarea MMA, puterea reglabilă a arcului oferă amperaj suplimentar în caz de tensiune joasă, pentru a preveni lipirea electrodului de piesa de lucru și poate contribui la creșterea penetrării.

Alimentatoare de sârmă dedicate

ESAB oferă două alimentatoare de sârmă dedicate, Fabricator Feed 304 și modelul Fabricator Feed 304w răcit cu apă. Cuplele rapide amplasate în spatele sursei de alimentare Fabricator facilitează conectarea la alimentatorul de sârmă cu cuple rapide și rezistente. Modelele răcite cu apă au răcitorul cu apă integrat în sursa de alimentare și o cuplă rapidă pentru pistolet. Căruciorul are o platformă scundă și ușor de încărcat, care susține o singură butelie de gaz.

Fabricator Feed 304 este echipat cu comenzi pentru tensiunea și intensitatea curentului (viteza de alimentare cu sârmă) la alimentator. Dispune de un mecanism de alimentare cu 4 roți, montat într-o carcasă de oțel și de un capac din plastic care protejează bobina de sârmă (bobine de până la 300 mm).

ESAB Fabricator _Web

 

Sistemele de sudare Fabricator bazate pe invertor produse de ESAB oferă productivitate și calitate mărite firmelor din domeniul fabricării și construcțiilor care au nevoie de sisteme de sudare fiabile și eficiente, rezistente în mediile industriale aspre.

 

x

x

Loading..