ESAB LANSEAZĂ MODELELE DE 600 ȘI 800 AMPERI DIN  iSERIES DE SISTEME DE TĂIERE CU PLASMĂ DE MARE PRECIZIE

septembrie 8, 2021

Utilizatorii pot „paralela” două surse de alimentare iSeries pentru a tăia metale neferoase cu grosime de până la 160 mm, întrucât sistemul oferă posibilitatea de a utiliza două unități simultan sau independent.

Pentru a obține o productivitate mai mare la tăierea automată cu plasmă, ESAB a lansat versiuni îmbunătățite ale modelelor de 200, 300 și 400 amperi ale surselor sale de alimentare iSeries pentru tăiere cu plasmă de mare precizie, care dublează tensiunea, oferind 400, 600 și respectiv 800 amperi. Noua capacitate, de serie la sistemele iSeries fabricate după 1 martie, necesită utilizarea de consumabile corespunzătoare, un kit de conexiune cu cablaj și software-ul aferent controlerului.

„Conceptul este similar cu paralelizarea a două surse de alimentare pentru sudare în scopul utilizării de electrozi cu diametru mai mare, pentru a obține o productivitate mai ridicată” explică Dirk Ott, VP – Global Plasma Automation. „Această nouă capacitate oferă câteva îmbunătățiri modeste ale software-ului și hardware-ului, însă cea mai mare provocare a reprezentat-o dezvoltarea noilor consumabile de 600 și 800 amperi pentru oțel inoxidabil și aluminiu.”

Ott subliniază că consumabilele sunt cele mai performante componente ale unui sistem automat de tăiere cu plasmă și că, pentru a obține o calitate și o viteză de tăiere optime, acestea trebuie să corespundă aplicației. Acum, ESAB oferă consumabile pentru tensiuni de tăiere cu plasmă cuprinse între 15 și 800 amperi.

Aplicațiile vizate includ fabricanții de oțel și centrele de servicii pentru oțel care utilizează două pistolete pe același pod rulant și secțiuni de tăiere a oțelului inoxidabil și aluminiu de până la 160 mm (6,25 in.), care se întâlnesc în principal în sectoarele generării de energie, recipientelor sub presiune, chimie și petrochimie și industriile de prelucrare. Utilizatorii sistemelor de 600 și 800 amperi își doresc în primul rând viteze de tăiere mai mari pentru materialele neferoase cu dimensiuni între 50 mm și 100 mm (2 până la 4 in.) De exemplu, sistemul de 600 amperi taie oțel inoxidabil cu grosime de 75 mm cu o viteză de 330 mm/minut, folosind H35 (procesul H35 folosește 35 % hidrogen / 65 % azot pentru gazul plasmagen și azot pentru gazul de protecție).

Conectat sau independent

Mulțumită noilor capabilități, utilizatorii sistemelor iSeries 200, iSeries 300 și iSeries 400 pot opera două sisteme cu aceeași tensiune în mod separat sau împreună.

„Utilizarea a două pistolete de plasmă pe același pod rulant pentru a tăia forme identice este o strategie obișnuită destinată creșterii productivității în aplicații cu volum mare”, spune Ott. „Când producătorii doresc să dubleze producția pentru a tăia materiale mai groase sau pentru a mări tăierea, tot ceea ce trebuie să facă este să schimbe consumabilele. Am făcut ca această operație să fie ușoară, consumabilele noastre de 400, 600 și 800 amperi folosind toate același pistolet. Cu cartușul cu consumabile cu schimbare rapidă, utilizatorii pot schimba consumabilele în mai puțin de 30 de secunde.”

Procesul Water Mist Secondary (WMS™) (Ceață de apă secundară)

Procesul Ceață de apă secundară, care folosește azotul ca gaz plasmagen și apă de la robinet pentru protecție, produce tăieri cu calitate superioară și costuri mai reduse pe tăiere la oțel inoxidabil și aluminiu. În cazul oțelului inoxidabil, procesul WMS este mai rapid cu până la 300 %, iar costul pe tăiere este cu 20 % mai redus sau chiar mai mult față de sistemele care utilizează argon-hidrogen (H35) ca gaz plasmagen.

„Cu tehnologia noastră anterioară, procesul WMS putea tăia material de până la aprox. 40 mm. Acum am crescut tensiunea WMP până la 800 amperi în cazul tăierii materialelor neferoase* de până la 125 mm”, declară Ott. „Niciun alt fabricant nu oferă vreun sistem cu asemenea capabilități.”

În afară de WMS și neferoase, ESAB oferă o gamă completă de consumabile pentru tăierea materialelor feroase, precum și utilizarea argonului pentru comercializarea plasmei. Toate pistoletele XT folosesc piesele existente pentru tăierea submarină, pentru sudorii care doresc să reducă fumul și orbirea.

* Nota editorului: Tăierea automată cu plasmă a oțelului moale este limitată de obicei la grosimi de 50 mm sau mai mici; în cazul materialelor mai groase, procesul cu oxi-gaz oferă viteze de tăiere similare, o precizie bună și un cost de operare mai redus.

Mai multă flexibilitate

Modelele iSeries sunt disponibile în configurații de 100, 200, 300 și 400 amperi, pentru tăierea plăcilor cu grosimi de până la 50 mm. Toate modelele au dulap și componente comune, precum și tehnologia modulară StepUp™, care permite sudorilor să mărească puterea de la 100 la 400 amperi prin adăugarea de blocuri invertor (și 400, 600 sau 800 amperi, folosind în paralele unități de 200, 300 sau 400 amperi). Structura modulară face ca numărul de piese de schimb și timpul de reparare să fie minime.

„Între tehnologia Step-Up și capacitatea unităților iSeries în paralel, producătorii nu trebuie să se gândească la achiziționarea unui sistem care nu dispune de capacitate suficientă pentru a satisface nevoile actuale și viitoare”, spune Ott.

iSeries power sources

Les utilisateurs peuvent désormais mettre en « parallèle » deux générateurs iSeries pour couper des métaux non ferreux pouvant atteindre les 160 mm. La conception offre la flexibilité d’utiliser deux unités ensemble ou de les faire fonctionner de façon indépendante.

x

x

Loading..