Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a vă oferi serviciile noastre, pentru a îmbunătăți performanța și funcționalitatea serviciilor noastre, pentru a analiza utilizarea produselor și a serviciilor noastre și pentru a vă ajuta prin intermediul serviciilor noastre de publicitate și marketing.

Politica privind modulele cookie   Politica de confidențialitate

ESAB Digital solutions optimizează operațiile de debitare și sudare

ianuarie 16, 2019

Pentru a ajuta fabricanții și producătorii să contribuie la îmbunătățirea continuă a trasabilității, a documentației, a managementului activelor, a productivității și a calității, ESAB Welding & Cutting Products a prezentat platforma ESAB Digital Solutions.

ESAB Digital Solutions, inclusiv ESAB WeldCloud și ESAB CutCloud, conectează ecosistemele digitale pentru automatizarea sudării și debitării manuale / robotice / automatizate. ESAB va prezenta la Euroblech o nouă arhitectură, alimentată de Microsoft Azure IoT și bazată pe platforma de inovare industrială ThingWorx ® de la PTC.

"Am colaborat cu Microsoft, deoarece Azure permite o arhitectură fiabilă și sigură, care trimite date de la un sistem conectat digital direct la cloud", a declarat Mike Pantaleano, VP Data Driven Advantage / Digital Solutions, ESAB. "Eliminarea necesității unui server amplasat la sediu sau a unei infrastructuri IT de mari dimensiuni ajută atelierele și întreprinderile de mici dimensiuni să se bucure de avantajele gestionării datelor. Arhitectura noastră de referință, bazată pe ThingWorx, permite atât configurații la sediu, cât și hibride (la sediu/cloud), permițând ESAB să configureze și să dimensioneze o soluție conectată pentru companii de toate mărimile."

"Soluția digitală optimă permite clienților să se concentreze asupra îmbunătățirii activităților lor de bază", spune Pantaleano. Pentru companiile care nu au surse de alimentare cu IoT, a subliniat că noul conector universal ESAB WeldCloud funcționează cu aproape orice sursă de alimentare pentru sudură, trimițând o serie de date către ESAB WeldCloud, printre care timpul de prezență a arcului, parametrii de sudare și informații despre amorsarea și stingerea arcului.

Noile funcționalități ale ESAB WeldCloud permit managerilor să vizualizeze panouri de control de nivel înalt cu un simplu clic. De exemplu, un manager de operațiuni poate vizualiza următoarele date ale unui grup de aparate de sudat: durata totală a arcului, durata medie a arcului pe sudură, numărul de sesiuni de sudură, greutatea totală a sârmei utilizate, sârma utilizată de fiecare stație și numărul mediu de erori ale aparatului pe sesiune. Un supervizor ar putea vizualiza cu ușurință statisticile corespunzătoare fiecărui sudor, identificând caracteristicile de performanță dorite și apoi încercând să le reproducă.

La IMTS, ESAB va prezenta și alte produse din oferta sa de de soluții digitale integrate, inclusiv WeldQAS, un produs de analiză a calității sudurilor în timp real. Pregătit pentru conectarea la ESAB WeldCloud, WeldQAS oferă detaliile microscopice necesare inginerilor și personalului de asigurare a calității. În comparație cu multe sisteme de captare a datelor de sudură, care pot înregistra date doar la 1 Hz, WeldQAS captează date la 23 kHz (și 234 kHz în cazul sudării bolțurilor cu arc electric). Prin compararea parametrilor măsurați cu curbele de referință, sistemul calculează indicatorii de calitate pentru fiecare cusătură de sudură și oferă o notificare instantanee atunci când apare o neregulă. Defecțiunile detectate pot include amorsarea necorespunzătoare a arcului, porozitatea, arderea, lungimea cusăturii (prea mare sau prea mică) și întreruperea cusăturii.

Stabilirea unei stări constante

Fără programe oficiale de analiză a datelor, operațiile de sudare și de debitare au tendința de a supraevalua gradul de utilizare a echipamentelor și de a subestima durata efectivă a arcului atunci când cer oferte de produse.

"Dacă nu se poate măsura, nu se poate îmbunătăți. Unele operațiuni de sudare cred că au o randament total al echipamentului de 30-40%, când, în realitate, acesta este între 15-17%", spune Pantaleano. "Aplicațiile și panourile de control care fac parte din ESAB Digital Solutions permit clienților să-și evalueze dintr-o privire situația actuală și apoi să înceapă să creeze numere de referință. Odată stabilită "starea constantă", pot identifica zonele ce pot fi îmbunătățite."

De exemplu, timp neproductiv ar putea fi considerat și cel alocat șlefuirii pentru a compensa o șanfrenare insuficient pregătită sau pentru a înlătura stropii după sudare. Având în vedere că CutCloud de la ESAB înregistrează, de asemenea, date din sistemele automate de debitare, permite clienților să obțină o imagine asupra principalelor aspecte ale procesului de fabricare a acestora.

"Atunci când fabricanții pot documenta activitatea și costurile asociate, pot justifica și investițiile în soluții, cum ar fi un sistem automat de șanfrenare cu plasmă sau un electrod de înaltă calitate care reduce timpul de șlefuire", spune Pantaleano.


Documentarea și trasabilitatea, cerute de turbinele eoliene, offshore, vasele sub presiune și alte industrii, reprezintă un alt domeniu în care soluțiile digitale ale ESAB pot ajuta. Alocarea unor resurse de timp și hârtie mari pentru o simplă documentație este un alt exemplu de timp neproductiv, fiind, de asemenea, predispus la erori. În schimb, această activitate se poate realiza printr-o operațiune simplă, precum scanarea unui cod de bare. Cu ajutorul unui telefon inteligent, noua aplicație de scanare WeldCloud a ESAB permite clienților să scaneze piesele și variabile lor asociate, cum ar fi sudorul, aparatul de sudură sau debitare și consumabilele. Aceste informații sunt apoi înregistrate central, ca parte a datelor din sesiunea de sudură.

"Managerii pot căuta o confecție metalică după numărul piesei și pot determina cu ușurință și cu câteva clicuri cine a lucrat la o anumită piesă", spune Pantaleano. "Unele dintre cele mai mari câștiguri de productivitate nu provin din sudarea sau debitarea mai rapidă, ci din valorificarea puterii datelor pentru a lua decizii inteligente."

ESAB Welding & Cutting este un lider consacrat în industria sudării și debitării. De la procese de sudare și debitare tradiționale la tehnologii revoluționare din sfera debitării mecanizate și automatizării, materiale de adaos, echipamentele și accesoriile ESAB oferă soluții clienților din lumea întreagă.

ESAB WeldCloud panou de control

Panourile de control ESAB WeldCloud oferă o imagine de ansamblu de nivel înalt, care permite managerilor să evalueze dintr-o privire funcționalitatea sistemului lor de sudare.

x
x

x

Loading..